tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mansikkainen tofupinaattisalaatti



Kesä! Mansikat! Valoisat asiat! Sen kunniaksi eräänä päivänä jääkaapin kätköistä syntynyt salaatti, joka osoittautui melkoisen makoisaksi tapaukseksi. Mansikkasalaattia tosin kannattanee oikeasti tehdä vasta suomalaisen sesongin alkaessa, mutta näistä espanjalaisista kavereista oli myös ihan oivaksi salaattiraaka-aineeksi. Vaikka eihän se nyt kovin ekoa olekaan rahdata mansikoita toiselta puolelta Eurooppaa suomalaiseen ruokapöytään, kun oma mansikkakausi on ihan ovella. 



MITÄ TARVITSET (kahteen salaattiin):

10-15 kpl tuoreita mansikoita
reipas köntsä cantaloupemelonia (tai jotakin muuta mehevää melonia)
½-1 rasiallinen (baby)pinaattia
varhaiskaalia maun mukaan
muutama tuore herkkusieni
1-2 pkt marinoitua tofua (käytin tähän Taifun -merkin Rosso-marinoitua versiota, ooh ja aah!)
hyvää öljyä (esim. avokado)
suolaa ja mustapippuria
vajaan puolikkaan sitruunan mehu

TEE NÄIN:

1) Leikkaa mansikat n. neljään osaan. Ota melonista siemenet ja kuutioi reiluhkoiksi suupaloiksi.
Herkkuisat tofut!
Hienonna varhaiskaali sopivaksi silpuksi.

2) Ota kaksi lautasta. Laita keskelle varhaiskaalikeot ja asettele mansikka- ja melonipalat lautasen laitamille nätiksi poluksi.

3) Kuumenna pannulla loraus avokadoöljyä ja paista viipaloituja herkkusieniä niin, että ne antavat kuumuudelle periksi. Lisää sitten joukkoon pinaatti ja freesaa nopeasti notkeaksi. Suolaa ja pippuroi, kaada sitten varhaiskaalin päälle.

3) Kuutioi tofu ja paista kullanruskeiksi paloiksi öljyssä pannulla. Jaa kahdelle lautaselle.

4) Lorota koko komeuden päälle vielä inanen öljyä, kieräytä muutama kierros suolaa ja pippuria sekä purista sitruunasta makuyhdistelmään viimeinen twisti.

5) Nauti jääkaappikylmän hyvän ja raikkaan valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa (mutta ei pohjaan)!