sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Quorn-pihvit dijonkermassa ja paahdettua myskikurpitsaa



Dijon-sinappi on yksi suosikkimausteistani. Tässä eräs helppo resepti, jossa Dijon-ihanuus pääsee ansaitsemalleen paikalle, maustemaailman pääosaan. Paahdetun myskikurpitsan hento makeus luo tämän herkullisen happaman kastikkeen kanssa oivan makuparin!

Quorn on muuten perheessämme vielä toistaiseksi melko vähän käytetty tuote, mutta muutaman kokeilun jälkeen voin kyllä suositella tätä Euroopassa jo tutuksi tullutta, mutta Suomessa vielä suhteellisen tuntematonta lihankorviketta. Maku on mieto, kanamainen ja rakenne muistuttaa lihaa huomattavan paljon. Tuote on myös kuitupitoinen ja vähärasvainen, kuten soijasta valmistetut vastaavat tuotteetkin ovat. Tietysti soija-allergisille Quornin saapuminen markkinoille on iloinen uutinen, mutta kyllä se meitä muitakin kasvissyöjiä ilahduttaa monikäyttöisyydellään ja erilaisella, hyvällä maullaan. Lisätietoa Quornista saat tämän linkin takaa.

Btw, määrät ohjeessa on heitetty arvion mukaan. En ole koskaan tätä ruokaa tehdessäni nimittäin mitannut aineksia, joten tässä nyt jokin "hatusta" -versio. Kannattaa maistella ja tuunata tarpeen mukaan. Kastikkeen maun tulisi olla sinappisen hapan, mutta silti snadisti makea.

MITÄ TARVITSET:

Quorn-pihvit dijonkermassa:
1 pss Quorn-pihvejä (löytyy pakasteesta K-kaupoista)
vettä
kasvisliemikuutio
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2,5 dl soija/kaurakermaa (suosittelen Nordicin kaurakermaa sen miedon hyvän maun takia)
3-4 tl Dijon-sinappia
2-3 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua (tuore tietysti parempaa, taisin itse tosin käyttää pullosta)
suolaa
mustapippuria

Paahdettu myskikurpitsa:
1 n. 1kg myskikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)

TEE NÄIN:

1) Kuori ja paloittele myskikurpitsa melko pieniksi paloiksi. Asettele leivinpaperin päälle pellille ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Kurpitsapalat kannattaa käännellä reilusti käsin mausteessa, jotta se levittyy tasaisesti paloille. Lisäsin ohjeeseen tuon hunajan, vaikka en sitä nyt tässä versiossa käyttänytkään. Uskoisin kuitenkin sen korostavan myskikurpitsan makua vielä asteen paremmaksi.
2) Paahda kurpitsoja uunissa n. 25 min +200 asteessa. Laske lopuksi höökää +175 asteeseen ja anna olla vielä 10 min uunissa.
3) Valmista kasvisliemi (n. 1-2 l riittää). Keitä Quorn-pihvejä n. 10-12 min kasvisliemessä.
4) Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kerma.
5) Mausta Dijon-sinapilla, hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Maistele ja lisää esim. sitruunamehua tarvittaessa.
6) Ota kypsäksi keitetyt Quorn-pihvit kasvisliemestä ja paista pannulla oliiviöljyssä kullanruskeaksi. Lisää kastikkeen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä niin kauan, että myskikurpitsat ovat ihanan pehmeitä ja paahtuneita.
7) Nauti raikkaan salaatin kanssa.

1 kommentti:

  1. Moikka, jos tarkoitat näitä pihvejä http://www.quorn.fi/tuotteet/31/pihvi niin eivät ole ainakaan enää nykyään vegaanisia.... ovatko aiemmin olleet?

    Testattiin tota lagneohjetta tänään ja oli todella hyvää :) nam.

    VastaaPoista

Anna palaa (mutta ei pohjaan)!